Color Blocking… Cum sa combini corect culorile

Se stie deja, am mai vorbit despre asta, Color Blockingul este un trend care a aparut initial in 2009, iar in 2011 a revenit. Astfel, 2012 continua cu acest trend…Totusi, cum se combina corect culorile pentru a obtine o tinuta perfecta. Ei bine, eu am preferat sa fac trei categorii pentru tipurile de color blocking. In plus, trendul anul acesta este mai mult pe pasteluri, dar regulile sunt aceleasi. Fie ca le alegi pastel sau intense, trebuie sa stii cele trei reguli…

Totusi, inainte de asta, trebuie sa invatam cum sta treaba cu culorile.. Cercul din poza de mai jos l-ati invatat la ora de desen probabil. Parea nefolositor pe vremea respectiva, dar uite ca acum, cu moda aceasta, ii gasim si un folos…

Din acest cerc, albastru, galben si rosu sunt culorile primare, verde, violet, oranj sunt cele secundare. Cele dintre acestea se numesc culori tertiare.
Acum ca tot am invatat si ceva despre culori, trecem la partea noastra preferata, color blockingul.

1. Amestecul intre doua culori asemanatoare.
Daca esti mai putin curajoasa sau porti culori puternice pentru prima data, alege sa porti doua culori apropiate din cercul de mai sus (bleu cu albastru royal, galben cu oraj etc.)

2. Amestecul de doua culori de contrast
Din nou, color block cu doua culori, dar de data aceasta trebuie sa fie culori total opuse pe cercul culorilor de mai sus. Galben-violet, Oranj-albastru, Rosu-verde etc. Daca totusi, esti mai curajoasa si crezi ca ai un ochi destul de bun pentru color block, combina cele doua culori cum vrei tu ( Exemple: Albastru-galben, Verde-mov, Oranj-roz etc.)3. Amestecul de trei sau mai multe nuante
Daca vrei sa fii fashion, curajoasa, alege sa mixezi culori puternice, macar trei. De exemplu, mov cu roz si galben; albastru, turquoise si roz, verde, galben si mov etc. Astfel, vei arata foarte fashion.

TIPS
1. Daca ai multe culori pe tine, poti purta accesorii Nude sau golden/silver. Foarte trendy si mai ,,calmeaza” imaginea.
2. Daca iti place trendul, dar parca totusi ti se pare mult prea mult si nu se potriveste cu personalitatea ta, alege fix opusul punctului 1. Poarta culori nude sau non-culori (negru/alb/gri) si alege accesorii colorate.
3. Nu exagera. Nu uita ca si machiajul poarte fi parte din color blockingul tau. De exemplu, daca ai o rochita/top verde, alege un ruj puternic roz.
4. Din nou, nu exagera. Less is more.

About these ads

Lasă un comentariu

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s